Eböcker

Jag läser en hel del eböcker så jag tänkte dela med mig av hur jag gör det.

Jag har haft flera dedikerade ebokläsare, som Amazon Kindle. Men jag har efter många modeller och försökt landat i att i huvudsak läsa mina eböcker med en surfplatta, Lenovo Tab M10. Det är en ganska billig och enkel modell, men den duger gott till att läsa böcker med.

Varför en surfplatta? Dels var den ganska billig, dels ger det mig viss frihet med var jag sparar mina böcker. Jag använder BookFusion och har numer flera tusen böcker där. BookFusion kommer jag åt via deras app på Lenovon, min iPad samt via webben med mina datorer.

Jag sparar alla eböcker i en mapp i Dropbox, så jag har en kopia av allt. När jag skaffar nya böcker sparar jag dem där och laddar upp till BookFusion.

Onekligen är en Kindles skärm lättare att läsa utomhus, men jag gör sällan det. Batteritiden är också mycket bättre med en Kindle, men det är inte heller något större problem för mig.

Lenovon har jag rensat på nästan alla appar utom BookFusion. Den ska vara så ren som möjligt och egentligen bara användas för böcker. Det har jag lyckats med hittills.

Här hittar du böcker

Uppdaterad: November 02 2023 16:46:33.