Lenovo Tab M10

Min läsplatta är egentligen en surfplatta: Lenovo Tab M10 (tredje generationen), en budgetmodell som faktiskt fungerar utmärkt för ganska mycket.

Model. ZAAE0023SE, 10,1-tum skärm, 1920x1200 pixlar, 1,8GHz processor (åtta kärnor), 3GB RAM, 32GB lagring (plus microSD-kort), Android 12, USB-C.

Jag använder den mest som läsplatta med appen Bookfusion, och för det fungerar den bra. Mörkt läge och ganska låg ljusstyrka passar för det bra. Visst, en dedikerad läsplatta har en bättre skärm för utomhusläsning och bättre batteritid, men den här plattan kostade mindre än en Kindle Paperwhite så jag tycker jag satsade rätt.

Det märks att det är en budgetmodell, främst att processorn får det jobbigt med flera saker igång samtidigt. Spel har jag inte ens provat, men gissar att det skulle inte gå så bra.

32GB lagring låter inte som så mycket, och det är det inte, men det går att utöka med microSD-kort.

Android-versionen är relativt ren, alltså nästan standard Android, vilket jag gillar. Däremot installeras en lång appar och spel vid första uppstart, sånt som jag har rensat bort. Jag har få appar installerade, men de fungerar som de ska. Som alltid är en nackdel med Android på surfplatta att få appar är anpassade för den större skärmen. De är helt enkelt uppskalade telefonversioner, till skillnad från iPad där det är mycket vanligt att appar är anpassade för plattan.

Vad gäller material märks det också att M10 är en billigare variant. Lite aluminium, men mest plast. Den ser dock bra ut och jag är inte orolig att något skulle gå sönder. Jag släpar ändå med den på buss, tåg och den är ofta med mig i väskan. Och jag har den i Lenovos Folio-fodral.

Ljud? Meh. Batteritid? Ok för en surfplatta. Kameror? Meh. Prestanda? Meh. Prisvärd? Ja!

Uppdaterad: November 02 2023 14:53:46.