Om

Jag heter Magnus Nystedt och arbetar som politisk sekreterare för Centerpartiet i Västerås kommun.

Jag har också några förtroendeuppdrag i Svenska kyrkan och jag är ersättare i Miljö- och konsumentnämnden.

Som politisk sekreterare hjälper jag Centerpartiets politiker, kretsen och medlemmarna med diverse saker som planering, kommunikation, kontakter med media, rådgivning m.m. Jag arbetar också en hel del med de andra partierna i majoriteten (KD, MP och S) och deras polsekar och politiker.

Även om jag så länge jag kan minnas har varit politiskt intresserad har jag inte varit politiskt aktiv förrän nyligen. Min samhällskunskapslärare i högstadiet sa dock att jag var den i klassen som säkert skulle bli politiker.

Jag är Centerpartist för jag tror på alla människors lika värde och rättigheter, att det är i huvudsak i små företag som jobb skapas, att miljön är vårt viktigaste arv och vi måste förvalta det ansvarsfullt, samt för att jag anser att beslut ska fattas så nära som möjligt till de människor som besluten berör. Läs mer här.

Jag är född och uppvuxen i Västerås. Efter studier på annan ort och många år utomlands återvände jag till min hemstad för några år sedan. Hittills har jag hunnit med lite av varje inklusive att vara bloggare, journalist, kommunikationsansvarig och lärare.

Jag är kristen och medlem i Svenska kyrkan. Min tro är viktig för mig och jag deltar i gudstjänst så ofta jag kan. Även om jag inte har någon teologisk bakgrund eller utbildning så skriver jag en del om kyrkan och tro på bloggen och jag läser en hel del, speciellt om Martin Luther och reformationen.

På fritiden tycker jag om att fotografera samt att studera konstvetenskap.

Om webbplatsen

Det som står här på webbplatsen är bara mina egna, personliga åsikter och ska inte ses som representativt för någon annan person eller organisation. Samma gäller för vad jag lägger ut på mina sociala medier-konton.