Jag blev med Androidtelefon

Det har varit dags ganska länge att ersätta min åldrande iPhone 6 Plus som har en sprucken skärm. En till iPhone vore naturligt men det blev lite otippat en Huawei P20 Pro istället.

En stor anledning var priset. Tele 2 hade den till svårslaget lågt pris. Men efter ungefär en vecka är jag positivt överraskad.

Den är snygg, snabb, har en jättebra kamera och schysst batteritid.

Android jämfört med iOS är mycket en smaksak. Jag gillar att det finns fler inställningar i Android, att man kan dela till många fler appar, att man har tillgång till ett riktigt filsystem mm. Men samtidigt är iOS ett mer slipat och homogent system, appar är överlag mer slipade och allt bara funkar lite bättre tillsammans.

Framtiden får väl utvisa vad jag tycker om P20 Pro efter en tids användning. Men första intrycket är mycket bra.