En liten smak av hetluften

Då har jag fått en liten smak av den politiska hetluften. Det har florerat rykten om att det ska byggas ett flyktingboende på Barkarö och vi har i veckan lagt mycket tid på att besvara frågor och sprida korrekt information. Tjänstemännen har arbetat på ett dokument med frågor och svar och det finner du här.

Igår kväll var jag med Lars Kallsäby (C) och Magnus Edström (MP) till ett möte på Barkarö skola för att de skulle kunna svara på frågor från boende där ute.

Lokalen var full med folk och frågorna kom snabbt och tätt. Att förstå den oro som många på Barkarö har är lätt. Överlag var det konstruktiva och sakliga frågor som Lars och Magnus svarade på så gott de kunde. Vissa accepterade inte det och tyckte att det var typiska politikersvar. Kanske det kunde uppfattas så men det var nog så bra svar de kunde ge i nuläget.

Som så många andra frågor i politiken idag är det svårt, ofta omöjligt, att svara med ett enkelt ja eller nej. Men det är klart att när man är orolig och kanske lite rädd att man vill ha enkla, direkta svar.

En sak jag undrar är vad skulle de församlade där varit nöjda med? Vad kunde gjort att de gick därifrån glada? Jag ser ingen situation där Lars och Magnus kunde ha svarat på ett sätt så de blev nöjda. Det är tragiskt för båda parter.