Dags att sluta med Facebook?

Är det dags att sluta med Facebook? Eller har du redan gjort det? Han är förstås inte först att göra det men att Walt Mossberg slutar med Facebook är en viktig signal.

Walt Mossberg är en av de mest kända teknologijournalisterna i världen. Kanske inte så känd i Sverige men en av de största i USA.

Mossberg säger alltså att han slutar med dessa sociala nätverk för att hans egna värderingar och Facebooks handlingar och policies stämmer inte överens längre. Han är alltså inte bekväm på Facebooks sociala medier längre.

Och vi är nog många som någon gång har funderat på samma sak, om det är värt det att vara kvar på Facebook och andra sociala medier. Jag har det i alla fall.

Men än har jag inte kommit till slutsatsen att jag ska lägga av, men visst är det lockande. 

Nu kan det vara lättare för dig om du inte använder Facebook i arbetet. Även om jag slutade med Facebook privat så skulle jag behöva fortsätta använda det i jobbet.

Hur som helst så använder jag sociala medier alldeles för mycket för att jag ska vara helt bekväm med det. Dags kanske att sätta några begränsningar, för mig själv alltså.

Eller så är det dags att lägga av.

Och jag skulle nog välja att lägga av med Facebook före något annat. Jag var på Twitter före jag började med Facebook och skulle nog vara sluta med Facebook före Twitter.

Det är kanske ett tecken på att Twitter håller på att sakta dö ut, vad vet jag.

Jag tror dock att om jag inte hade det jobbet jag har, där sociala medier är en viktig del av vad jag gör, skulle jag ta en allvarlig funderare på om jag skulle drastiskt trimma min närvaro på sociala medier.

Hur tänker du?

Fotograf: Joi

Categories: