Året som gått

Då är 2018 över och vi kan titta framåt mot ett helt nytt år. Som så många andra försöker jag fundera igenom 2018, vad som var bra och mindre bra, för att sedan se framåt.

För snart ett år sedan flyttade vi till strax utanför Salbohed. Våren och sommaren var fantastiska här ute på landet, även om det var lite väl varmt även för oss. När kylan och snön kommer är det förstås inte lika underbart men det är det värt. Stillheten på landet är underbar och bra för kropp och själ.

Jag studerade vidare som jag gjort i ganska många år nu. Mer konstvetenskap, en kurs i Koranen och lite annat. Höstterminen är nu på sluttampen och jag håller på att färdigställa en kurs i videoredigering och en till kurs i konstvetenskap. Exakt vad studierna leder till är som tidigare oklart, men jag vill läsa fler kurser som har mer direkt påverkan på mitt jobb och inte bara konstvetenskap. Dessutom finns det inte så många kurser i konstvetenskap kvar som jag kan ta förrän jag skriver B-uppsats.

Jobbet och valet var förstås vad jag huvudsakligen pysslade med under året. Det var min första valrörelse om man bortser från kyrkovalet 2017. Förstås blev det mycket att göra men jag lärde mig också mycket och det gick ändå bra för oss i Västerås. Efter valet skulle det förhandlas och då blev det en ganska lugn period för mig till slutet av oktober. Sen har jobbet rullat igång igen och jag har en hel del planer för 2019.

Artikelserien Året på gården för Västmanlands Nyheter fortsatte. Nu är det bara två månader kvar, vilket är skönt. Det har blivit allt svårare att hitta något att skriva om, men vi ska ta oss i mål i alla fall.

Det var en snabb titt bakåt, vad tänker jag om 2019 då?

Jag kommer fortsätta studera. I vår blir det en kurs i ljudredigering och en om att vara videoreporter. Tyvärr kom jag inte in på kursen för att skriva B-uppsats i konstvetenskap så den får jag väl återkomma till. Men det är kanske bra att ta en paus från konstvetenskapen och studera annat.

I övrigt vill jag satsa mer på poddande. Centerpodden fortsätter förstås, den har varit roligare än jag trodde och jag har lärt mig massor. Nu jobbar jag på några andra poddidéer, får se hur det går. Jag har nu den bästa utrustningen jag har råd med så fokus ligger på innehåll. Under året hoppas jag kunna få in åtminstone ett betalt jobb med att producera en podd åt någon annat företag eller organisation.

Vad gäller huset finns det mycket att fixa och göra. När värmen kommer tillbaka vill jag sätta igång med en rad mindre projekt. Vi har inget stort framför oss i närtid men en hel del mindre saker så det är bara att ta tag i det.

Sen tänker jag ha en ordentlig sommarledighet, en helt utan jobbtelefon, jobbmejl och sociala medier. Det har jag inte haft på väldigt länge och det skulle vara skönt. Framförallt har jag varit för dålig på att helt ta ledigt från jobbet, något som till stor del är mitt fel för att jag inte sagt ifrån.

Så ser det ut för mig, hur ser det ut för dig?