Valet är nästan här

Då är valet nästan här, imorgon öppnar vallokalerna och väljarna säger sitt. Antalet förtidsröster verkar bli rekordmånga och jag hoppas valdeltagandet blir högt.

Jag har inte skrivit något om valrörelsen hittills men jag lär återkomma till den. Det är min första valrörelse från andra sidan, så att säga. Att se den från insidan har öppnat mina ögon för hur fantastiskt vårt demokratiska system är och hur mycket tid och energi så många människor lägger ner för att få det att fungera.

Till alla de tusentals kandidater, valarbetare och frivilliga säger jag bara tack!

Internt har valarbetet pågått i ungefär ett år. Kandidater ska nomineras, medlemmar ska rösta, listan ska sättas och mycket annat. Det märker allmänheten lite av och det är väl först nu sista månaden kanske som de flesta noterar att et är val.

Och visst kan det bli för mycket av det goda. Jag har arbetat långa dagar och sen kommit hem i tid för att följa en debatt eller utfrågning i några timmar till.

De senaste två dagarna har jag dock inte gjort mycket annat än att sovit för jag drog på mig en rejäl förkylning som är på bättringsvägen.

En sak jag är kluven över är jag själv som kandidat. Jag valde själv att bli nerflyttad på listan till kommunfullmäktige för jag tyckte att om jag skulle stå som nummer fyra så skulle jag kampanja hårt för att förtjäna det förtroendet, men det skulle vara svårt och jobba som politisk sekreterare samtidigt. Det var ett klokt beslut. Men visst har det kliat i mig ibland att personvalskampanja i någon speciell fråga, speciellt när jag sett öppningar där mina medkandidater inte riktigt tagit plats. Men som sagt, det var ett klokt beslut trots allt och kanske kan jag komma igen i kommande val.

Imorgon på valdagen ska jag tillsammans med tusentals andra runt om i Sverige köra ut valsedlar till vallokalerna. Vi får leverera valsedlar till vallokalerna med start 07.15. Min söndag börjar runt 04.00 gissar jag med kaffe för att sedan köra till vår tidiga frukostträff innan vi kör ut till vallokalerna.

Sen blir det valvaka imorgon kl. 19 och första resultaten trillar väl in några timmar senare.

Det ska bli spännande att se hur det går och jag hoppas förstås på framgång för Centerpartiet.