Förkastligt att vilja slå igen alla svenska lantbruk

Nu ska jag ge mig in på ett ämne som jag egentligen inte vet så mycket om men som jag tycker är väldigt viktigt: svenskt lantbruk.

Det är med anledning av Fredrik Segerfeldts artikel i Expressen där han i princip hävdar att svenskt lantbruk inte har något berättigande för det lever bara på stödpengar och vi kan köpa mat från andra länder.

Jag må vara liberal men jag förstår inte hur det ska fungera i praktiken eller vad nyttan skulle vara.

Jag känner en hel del bönder och vet hur mycket de bryr sig om sina djur och marker. Jag vet också hur stolta de är över det de gör och den nytta de bidrar med till hela Sverige.

Det må vara så att de idag får en del stöd för att klara sig, men det är väl viss skillnad på lantbruk och t.ex. att tillverka bilar.

Vi behöver trots allt mat och vatten för att överleva (Segerfeldt har också skrivit om att han vill privatisera Sveriges vatten, vilket jag också har svårt att förstå).

Våra lantbrukare behöver vårt fulla stöd för det livsavgörande arbete de utför. Och de förser oss inte bara med den mat vi behöver utan håller också det landskap vi älskar så mycket öppet.

Så krama en bonde idag och köp svenskproducerade livsmedel.