Tre personer + två år + 1.000 fotografier = världsunik tatuering

Mitt senaste fotoprojekt avslutas med en utställning på Westerqvarn med start 2 juli. Det här är pressmeddelandet.

Under nästan två år tatuerades Sune Eriksson regelbundet av Bosse Andersson på Magic Lines Tattoo i Västerås. Sune Eriksson, som redan sedan tidigare har en tatuering över hela ryggen, ville ha något nytt. Bosse Andersson tatuerade över den existerande tatueringen, en långsam process som kräver skicklighet och tålamod.

Magnus Nystedt var med och fotograferade hela förloppet och har med sina bilder försökt fånga processen och samspelet mellan Bosse och Sune. Efter nästan 1.000 exponerade negativ valdes tjugo fotografier ut som nu utgör en fotoutställningen på Westerqwarn i Kolbäck i juli.

-När vi bestämde oss för att börja, när jag lade mig på britsen för första gången och vi skulle köra upp de nya linjerna, då tänkte jag, jag måste vara dum i huvudet. Det var så det kändes. Och då visste jag att jag hade rätt många timmar framför mig att genomlida. I det ögonblicket, då ångrade jag mig. Då ville jag inte vara med längre. Men sen, det är bara att köra, det var bara att köra, säger Sune Eriksson.

-Den största utmaningen är helt klart att så mycket som möjligt täckt av den gamla designen så att man får fram en fräsch ny design utan störande moment, säger Bosse Andersson, tatuerare och grundare till Magic Lines Tattoo.

-För mig var det inte tatueringen i sig som var intressant. Jag ville fånga samspelet mellan dessa två personer, hur de på ett intimt sätt formar nästan som symbios över tid. Den relationen var det centrala för mig, säger Magnus Nystedt.

Fotoutställningen inleds 2 juli med en vernissage på Westerqwarn i Kolbäck klockan 19.00. Allmänheten är välkommen. Utställningen avslutas kvällen åttonde juli.