Springer igen

Sommaren 2016 började jag springa. Jogga i maklig takt är nog en bättre beskrivning. Efter ett långt uppehåll är jag igång igen.

Efter sommaren 2016 sprang jag utan större problem över 10 km. Personbästa på 5 km är 35 minuter så inget att skylta med direkt men något jag ändå är stolt över.

Sen dog intresset ut och sakta men säkert blev det längre och längre mellan passen och kortare och kortare längder som jag sprang. Nu har det nästan helt legat nere i över ett år. Varför det blev så vet jag inte men jag kan gissa att jag lade för mycket fokus på att bli bättre, springa snabbare och längre, vilket dödade lusten.

Det har jag dåligt samvete för men det hjälper inte att vara för hård mot mig själv om det. Nu är planen att sakta bygga upp grundkonditionen under sommaren så jag senare kan fortsätta springa 5-10 km några gånger i veckan. Inga aspirationer på att springa lopp, bra tider eller så, bara springa för att må bra.

Så det kommer bli en del inlägg här och på sociala medier om träning. Det får du stå ut med.