Kul att podda igen

I ett tidigare liv (läs: tidigare jobb) poddade jag mycket. Alltså jag spelade in och publicerade podcasts, poddar. Nu gör jag podd igen på en mycket mer blygsam skala men jag hade liksom glömt hur kul det är.

När det var som mest intensivt gjorde jag en podd på fem minuter tidigt varje morgon, en nyhetssammanfattning av föregående dags och kvällens nyheter. Sen gjorde jag varje veckodag en podd på oftast en timme eller mer. Det var en sorts talk show med mig som programledare och en eller flera gäster. Varje dag hade sitt tema: spel, pc, mobilt, mac och säkerhet.

Den längre podden spelade vi oftast in på vårt kontor som också fick fungera som poddstudio. När vi spelade in livesände vi också video med en webbkamera, ett sätt att ytterligare bygga publik.

Det var lite väl mycket att göra. Speciellt med tanke på att jag också producerade fem tidningar och fyllde fem webbar, helt själv.

Så här i efterhand kan jag tycka att det var ett under att jag inte kollapsade.

Men tillbaka till podd.

Nu gör jag en podd för partiet lokalt. Avsnitten är ungefär 10 minuter långa och är samtal med våra olika kandidater i valet.

Än så länge har vi bara två avsnitt men det blir fler.

Lyssna gärna och tyck till.

För den tekniskt intresserade spelar jag in med en Zoom H1. Sen redigerar jag och färdigställer i Adobe Audition.