Boya trådlösa mikrofoner

Boya är ett nästan okänt märke i Sverige skulle jag säga. Och det var lite av en chansning att köpa Boya mikrofoner men det verkar än så länge fungera riktigt bra, speciellt med tanke på priset.

Jag har redan sedan tidigare en riktigt billig trådlös mikrofon som jag skrivit om tidigare.

Nu var jag ute efter en trådlös mygga och handhållen mikrofon som fungerar med en och samma mottagare. Det finns förvisso sådant som Sennheiser och det vore onekligen mycket trevligt. Dock ryms det inte i min budget.

Så jag chansade lite och köpte Boya WM6 och WHM8 från Kaffebrus.

Det verkar fungera bra, jag gillar hur det låter. Dock var det lite för mycket bakgrundssurr. Men efter lite experimenterande verkar det fungera bra när jag sätter inspelningsvolymen på min Canon 6D till 25 procent så försvinner det nästan. Sen kan jag dra upp volymen lite i redigeringen.

Här är den första videon inspelad med WHM8 och Canon 6D.