En dag i kyrkans tjänst

Inte riktigt, men nästan. Idag hade kyrkogårdsutskottet sammanträde och senare kyrkofullmäktige. Det blev alltså en hel del kyrka idag.

Det var bara mitt andra kyrkogårdsutskott. Där är jag ersättare men får delta på alla sammanträden, utan rösträtt då förstås. Idag behandlade vi några ärenden där ny utrustning måste köpas in, bland annat en grävmaskin. Vi fick en uppdatering på hur det går med det stora projektet att göra om och rusta upp Hovdestalund (det löper på bra). Samt vi tog upp ett ärende om att möjligtvis utöka kyrkogården vid Badelunda kyrka. Där är det nästan slut på platser och den delen av Västerås består av många människor. Där för kyrkogårdsförvaltningen en dialog med Västerås Stad, Länsstyrelsen och andra parter.

När jag tänker efter var det också mitt andra kyrkofullmäktige. Idag var den stora punkten årsbokslut och årsberättelse för 2017. Trots allt ser det bra ut för Västerås pastorat. Mer om det i en video jag tänkte spela in snart. Vi valde också in några nya ledamöter och ersättare i några församlingsråd.

Imorgon är det kommunstyrelse och så måste jag skriva på en debattartikel. Nu lite zzz.