Ett år på gården

Förmiddagen idag var jag på Svånö gård i Rytterne. Den drivs av Henrik och Ingrid Sommar tillsammans med deras son Johan. Det är en mjölkgård ansluten till Arla, en av bara fyra mjölkgårdar i Västerås kommun. Jag ska följa dem under ett år och artiklarna kommer publiceras på Västmanlands Nyheters webbplats.

Jag lärde känna familjen förra året när jag och Lars Kallsäby hälsade på för att prata om kilometerskatten. TV var då också där och intervjuade Lars och Ingrid.

Så det föll sig naturligt att jag frågade dem först när jag fick chansen att förverkliga idén om att följa en gård ett helt år.

Idag gick vi runt i delar av deras skog. De har tänkt sig avverka en del skog där en del granar inte mår så bra. Skogsbruket är en del av deras verksamhet precis som det är för många andra som driver lantbruk.

Det ska bli kul att följa gården under året. Håll utkik efter artiklarna på Vastmanlandsnyheter.se. Den första kommer alltså handla om skogsbruk.