Nedflyttad på egen begäran

Nu har vi äntligen tagit den slutliga listan till kommunfullmäktige i årets val, vår valsedel. Jag hamnade till slut på plats 17 efter att jag på egen begäran bett om att bli nedflyttad från plats fyra där jag var. Varför då?

Den största anledningen är att mina uppdrag i Svenska kyrkan tar mer tid än jag trodde. Det är kul och jag känner att jag kan göra skillnad. Där har jag hamnat rätt. Då känns det också rätt att ge de uppdragen så mycket tid och energi som jag kan.

Sen är det förstås också så att det skulle vara extra tufft för mig i valrörelsen att lägga ner den tid och kraft som krävs av en kandidat på fjärde plats och sköta mitt jobb som politisk sekreterare. Bättre att fokusera på en sak och då blir det jobbet. Det skulle jag nog ha insett tidigare.

Som nedflyttad kandidat ser jag nu än mer fram emot valrörelsen och jag ska göra vad jag kan för att vi ska utöka vårt mandat och få så många platser i fullmäktige som möjligt. Men jag kommer inte vara en av de som tar plats i fullmäktige.

Lite förenkling krävs i livet ibland, det här var ett sådant tillfälle.