Kungsbyn lägger ner – en stor tragedi

Den populära djurparken Kungsbyn strax utanför Västerås tätort lägger ner, det kan vi läsa i nyheterna.

Kungsbyn har på några år blivit ett populärt turistmål, inte bara för västeråsare men för människor runt om i mellansverige. Förra året hade djurparken 60 000 besökare.

Förra våren var Annie Lööf på besök där. Hon träffade Henrik och Maria Ludvigsson som startade och driver Kungsbyn och pratade bland annat om företagande på landsbygden. Det kommer jag ihåg väl för jag fick följa med Annie när Henrik visade henne runt på djurparken.

Nu har Henrik och Maria beslutat sig för att lägga ner Kungsbyn och de försöker placera djuren någon annanstans.

Varför lägger de då ner?

Inte av ekonomiska skäl utan för att kunna ta hand om sin familj. En av deras döttrar föddes med en hjärnskada och behöver hjälp dygnet runt. Eftersom de inte får den hjälp de behöver i form av assistans måste de, helt riktigt, prioritera familjen. De berättar:

Idag har vår dotter assistans men inte i närheten av den omfattningen som hon skulle behöva. Framtiden är oviss och vi måste ställa oss in på en fortsatt tuff resa framåt.

Även om vi som familj lever med Kungsbyn och älskar Kungsbyn, måste vi nu stanna upp och ta beslut utifrån vad som är viktigast för oss som familj och för vår dotter. Familjelivet går inte längre hand i hand med djurparken.

Vilken tragedi.

Jag önskar familjen all lycka till.