Mycket utbildning blir det

Denna vecka var full av utbildning i kyrkan. I tisdags var det församlingsråden som fick kunskap, igår kyrkofullmäktige.

Jag måste ge en stor eloge till kyrkan som satsar så stort på att utbilda oss nya förtroendevalda. Speciellt idag fick vi en bra duvning i hur kyrkan fungerar och vad den gör speciellt här i Västerås av domprosten Susann Senter samt en lång rad anställda från olika verksamhetsområden. Vi fick en bra inblick i kyrkans historia, pastoratets organisation och mycket mer.

Det är kanske inte vad man helst gör på en lördag 9-16 men vi ska som förtroendevalda göra vårt bästa att förstå det vi är med och beslutar om så jag tycker det är tid vi ska lägga. Vi har själva valt att ställa upp så finns ingen att skylla på.

Jag går på så många kurser och liknande som jag kan, det ska jag göra tycker jag.

Slutligen, ett litet tips till kyrkan, lägg upp utbildningarna på nätet också. Vissa moment skulle jag i alla fall lika gärna ha kunna läsa mig till, eller tittat på en video av en tidigare föreläsning. Det finns förstås en stor poäng i att träffas och umgås, men varför inte använda den moderna tekniken för att spara tid och pengar när det är möjligt?