Kommundagarna 2018 över

Kommundagarna 2018 är över och jag är hemma i Västerås igen. Det är skönt att vara hemma efter några intensiva dagar.

Fredagen var full av seminarier och en stor fest på kväll. Jag missade delar av de seminarier som jag skulle gå på för jag spelade in och redigerade video, men det är jobbet så kan inte klaga.

Annie Lööf inledde förstås Kommundagarna med ett inspirerande tal.

Som sagt, fredagen avslutades med en stor fest som är vanligt på dessa stora tillställningar. Det sägs att inga festar som centerpartister och det kan nog vara sant.

Förutom festen var gårdagens höjdpunkt att lyssna på Aron Anderson berätta om hans fantastiska livsresa. Att bestiga Kebnekaise och Kilimanjaro, att simma från Sverige till Åland, det är svårt nog för vem som helst. Men Aron har ytterligare utmaningar efter att ha drabbats av cancer i ung ålder. Men han har lyckats med mer än de flesta av oss tack vare en positiv inställning, något som han talade om.

Lördagen började också med en inspirerande presentation. Denna gång pratade Emma Frans om fake news och hur vi kan avgöra hur något vi hittar på nätet är sant eller inte. Det här kommer bli en avgörande del av valrörelsen, det är jag övertygad om, och alltså något vi måste ta på fullaste allvar.

Det är så mycket jag tar med mig från Kommundagarna, mycket som kommer vara till nytta i valrörelsen. Nu ska jag ha en skön söndag.