Filmning i domkyrkan

Idag filmade jag med Ingemar Egelstedt i Västerås domkyrka. Ingemar är ordförande i domkyrkoförsamlingens församlingsråd och vi spelade in en video som ska puffa för vårens församlingsmöten.

Rådet har tre församlingsmöten planerade där vi kan träffa församlingsmedlemmarna och höra deras synpunkter. Jag föreslog att vi skulle puffa för dessa möten i en video.

Jag hoppas ni kommer kunna se videon på kyrkans Facebooksida snart men ni kan se den här redan nu.

Ingemar var en riktig stjärna och spelade sin roll mycket väl.

Att spela in i domkyrkan är såväl trevligt som svårt. Trevligt för miljön är speciell och svårt tekniskt vad gäller ljud och ljus.

Jag filmade med Sony AX53, Saramonic Uwmic9 och två led-ljus. Ganska billigt och enkelt men jag tycker nog det blev relativt bra ändå. Ljudet blev lite ekande bitvis vilket grämer mig men det får åtgärdas genom att använda annan mikrofon nästa gång tror jag (domkyrkan som sådan är lite svårare att rå på).