Yongnuo YN300 III led-ljus

Jag har länge funderat på att skaffa ett par schyssta led-ljus framförallt för video. Nu slog jag till och beställde en Yongnuo YN300 III från Aliexpress för runt 650kr inklusive batteri och laddare. Och jag kan säga att jag faktiskt är imponerad.

Det är sannerligen inte det led-ljus som lyser starkast, har bäst färgåtergivning eller bäst batteritid. Men för det priset är det nog svårt att slå. Jag är mest intresserad av att lysa upp en person för video så någon väldigt kraftfullt krävs inte. Oftast vill jag nog ha dagsljuston på ljuset men med detta ljus kan jag välja varmare ljus också. Det är speciellt användbart om ljuset ska balanseras med existerande ljus från glödlampor eller lysrör.

Det här med ljus är en ny värld för mig, speciellt vad gäller video. Detta ljus producerar bra med styrka. Inte jämfört med långt dyrare paneler, förstås, men med tanke på priset. Batteridriften var också något jag var ute efter så jag kan ta med det var som helst.

Jag beställde också ett ljusstativ på Aliexpress för runt 200kr.

Nu funderar jag på att beställa en uppsättning till (ljus, batteri och stativ) samt kanske också någon form av paraply. Ett mindre ljus att använda som spot eller highlight skulle också sitta bra. Då börjar jag närma mig en schysst portabel ljussättning. Och någon form av enklare väska att bära allt i, förstås.