Var försiktig med Wish.com

På Wish.com kan du köpa nästan vad som helst. Och det mesta är billigt, riktigt billigt. Men var försiktig. Här följer ett exempel på hur det kan gå.

Jag bläddrade runt på Wish lite förstrött en dag och lade märke till en annons för en drönare, vad som såg ut som en DJI Mavic Pro som normalt kostar runt 10 000 kr. Den här kostade mindre än 200 kr.

Så jag klickade runt, bilderna visar helt klart en riktig DJI Mavic Pro. På en bild hade de klippt bort ”DJ” men i de flesta bilderna är det tydligt vad som visas. Och som du kan se i detaljerna i bilden nedan så stämmer inte mycket med en Mavic Pro.

Screen Shot 2017-12-26 at 11.56.52

Screen Shot 2017-12-26 at 11.57.27

Jag tänkte att jag kan väl prova och så beställde jag, Totalt 274 kr med frakt. Men jag hade inga förhoppningar om att jag faktiskt skulle få en riktig Mavic Pro.

Nu har paketet kommit. Det är helt klart ingen riktig Mavic Pro som du kan se från bilderna nedan.

Ja, drönaren är mindre än min armbandsklocka! Bortsett från bilderna stämmer inte mycket av specifikationerna heller.

Som förväntat med andra ord.

Jag klagade till säljaren på Wish och fick pengarna tillbaka.

Tidigare hade jag beställt en tre meter lång kabel för iPhone och iPad. Det framgick tydligt att den kan ladda iPad Pro. När jag fick den så laddar den inte alls iPad Pro, vilket jag påpekade till säljaren. Utan att de ens svarade så fick jag pengarna tillbaka.