Sociala medier på Södertuna slott

Idag var jag inbjuden till Södertuna slott för att prata om sociala medier med ett gäng centerpartister från Södertälje. Det blev en riktigt trevlig stund med friska diskussioner och många bra reflektioner.

Södertälje står förstås liksom vi andra inför en tuff valkampanj och vi måste mobilisera oss på nätet såväl som i verkliga livet.

Vi hade en konstruktiv diskussion om en rad ämnen, som t.ex. hur man organiserar sig i en kommunkrets vad gäller sociala medier, hur kan man som individuell medlem hjälpa till på sociala medier, ska man som kandidat ha en egen Facebooksida, vad gör man åt hatiska kommentarer, fejk- och anonymkonton och många andra frågeställningar.

Nu gör jag inte sånt här så ofta men det är alltid kul att prata med partivänner från andra kretsar eller distrikt. Man får nya sätt att se på saker, nya vinklar men också känslan att vi alla har mycket gemensamt.

Stort tack till Nina, Tage och alla andra medverkande idag. Jag hoppas jag kunde bidra med några tankeställare och kanske några tips.