Ser fram emot 2018

Så här i slutet av året är det väl vanligt att man ser tillbaka över året som varit och blickar framåt till året som kommer.

Mitt 2017 var ett bra år. Det dominerades för mig av kyrkovalet, både som politisk tjänsteman och kandidat. Och det gick ju så bra att jag blev invald till både kyrkofullmäktige och stiftsfullmäktige. Det riktiga arbetet med dessa uppdrag börjar på allvar nu 2018 och det ser jag fram emot. Jag tar mina förtroendeuppdrag med största allvar och kommer fortsätta rapportera det jag kan här på bloggen och i sociala medier.

Så mitt arbete som förtroendevald i Svenska kyrkan kommer prägla 2018 det är jag säker på. Men den stora händelsen är förstås valet i september. Redan nu är det en hel del jobb med det och framåt våren kommer det säkert bli full rulle. Jag är ju också kandidat och står på fjärde plats på vår kommunlistan så en del kampanjande som kandidat blir det säkert också. Men där gäller att jag fokuserar nog på att kampanja på nätet.

Vad gäller annat i mitt liv så ska jag läsa åtminstone en kurs i konstvetenskap i vår, exakt vad och var vet jag inte än dock. Jag hade hoppats att kunna skriva b-uppsats men det ser inte så troligt ut tyvärr. Tyvärr kommer jag nog inte att ha tid att fotografera så mycket som jag skulle vilja och det analoga kommer ligga helt nere tror jag. Men jag får väl trösta mig att det blir mer fotografi och video i jobbet i alla fall.

Vad gäller foto och video vill jag faktiskt fokusera på video. Jag har ju köpt en Sony Ax53 och med intervjun med Karin Perers i ryggen så har jag blodad tand på den formen av video. Där kanske mitt uppdrag inom Sveagruppen också kommer in passande. Det finns otaliga möjligheter att göra video där speciellt eftersom gruppen nu satsar ordentligt på video som komplement till tidningarna.

Vad gäller jobbet så vet jag ju inte om jag har det kvar efter valet. En politisk sekreterares kontrakt gäller bara mandatperioden ut. Jag hoppas förstås att kunna jobba kvar som polsek men det visar sig som sagt efter valet. Jag har till exempel förmånen att träffa en hel del spännande människor, t.ex. Annie Lööf, Anders Åkesson, Rickard Nordin och Anders W Jonsson. Även om jag tycker jobbet är kul och vill fortsätta så finns också en hel del annat jag skulle vilja prova på. Det skulle vara roligt att prova på att jobba för partiet på nationell nivå eller annat liknande jobb för företag eller organisation. Jag håller utkik efter nya möjligheter alltså (som jag alltid gör).

Mindre kul under 2017 var att jag drog ut alla fyra visdomständerna och drabbades av infektion efter två av dem. Det tog hela våren att dra ut alla fyra och som sagt, två trilskades riktigt ordentligt med smärta och obehag som följd. När sedan tänderna var klara så drabbades jag av halsböld, en väldigt otrevlig åkomma som jag verkligen hoppas du inte får uppleva. I övrigt vad gäller hälsan så tappade jag helt farten i den löpning som jag kommit igång med så bra 2016. Så nu är det dags igen att sätta fart och röra på mig.

En annan höjdpunkt 2017 var vår vecka i Warsava inklusive ett besöka i Auschwitz.

Med det säger jag gott nytt år och hoppas du får ett jättebra 2018!