Stark pinsamhetsfaktor

I ett inslag på SVT säger professor David Thurfjell att det är pinsamt att vara kristen i Sverige idag. Pinsamt vet jag inte men jag förstår vad han menar.

Jag är inte den som skriker till min omgivning att jag är kristen. Men jag är heller inte den som döljer det från andra. Jag är öppen med min tro här på bloggen, på sociala medier och med mina medmänniskor när det ges tillfälle.

Det tycker jag inte är pinsamt.

Kanske har det kommit med ålder men jag känner oftast en trygghet och stillhet i att kunna prata om min tro med andra i olika sammanhang. För en tid sedan hade jag en diskussion med några bekanta om vad som händer när man dör och jag berättade min syn baserad på min tro. En av de andra sa att de inte förstod riktigt och det köper jag, alla behöver inte hålla med förstås.

Och jag tror att en del av mitt engagemang i Svenska kyrkan bygger på en vilja att dela med mig av min tro med omvärlden.

Uppdatering: Frida Park fortsätter på samma linje i Dagen.