Snabbladdare till iPad och iPhone

Med Apples 29W USB-C laddare och USB-C till Lightning sladd så laddar din iPhone och iPad mycket, mycket snabbare. Inte alla modeller dock men min iPad Pro 12,9 och iPhone X fungerar det med i alla fall.

Jag har själv inga tider att presentera men det finns det många exempel på. Tester visar att en iPad Pro kan laddas upp till 50 procent på en timme med USB-C, något som tar många timmar med den vanliga laddaren.

Det är i alla fall skönt att nu ha den här laddaren med mig hela tiden i ryggsäcken. Hemma behövs den inte så ofta, där laddar telefon och iPad över natten. Men på språng är det väldigt skönt att kunna ladda upp så snabbt.

Det är dock en viss kostnad förstås. Tillsammans kostar laddaren och en sladd strax under tusenlappen. Jag köpte den längre sladden som är två meter lång.