Røde VideoMicro

Røde tillverkar bra grejer och det gäller även VideoMicro, en liten riktad mikrofon för kameror och telefoner.

Jag har provat den med Panasonic G7, Sony AX33 och iPhone 7 och funkar bra med alla. Det märks att det är en ganska riktad mikrofon så ljud runt omkring plockas inte upp så mycket. Men det är klart att man vill ändå filma i så tyst miljö som möjligt.

Jag har också provat den med iPhone 7 och DJI Osmo Mobile. Även där fungerar det bra. Jag fäster mikrofonen på Osmons tillbehörskoppling (ett extra tillbehör). Sen kopplar jag mikrofonen via en TRS-TRSS-adapter och Apples lightning-till-3,5mm-adapter till iPhone. Osmon måste då balanseras om lite för lightningadaptern sticker ut.

Det är nog en mikrofon jag kommer använda mycket i framtiden tror jag. Den kan i många situationer ersätta t.ex. trådlös mikrofon. Och jag tror den kommer få plats i min mobila studio som jag försöker sätta samman inför valrörelsen nästa år.