Julkalendern: ett komplicerat projekt

Nu är sista luckan i vår julkalender publicerad. 24 luckor, 23 medlemmar, otaliga videoklipp, många timmar redigering, publicering osv. I korthet, ett komplicerat projekt som ändå var kul.

Medlemmarna var riktigt duktiga på att ställa upp och göra det tidigt. Den sista luckan filmade jag veckan före julafton men de alldra flesta kunde jag filma veckor före de skulle publiceras. Och det var tanken, att vara klar i god tid så det inte blev stress på slutet.

Tekniskt är kvaliteten lite varierad, tyvärr. Alla luckor utom en handfull är filmade med telefon (iPhone 7). I de fall kvaliteten är lite tveksam är det oftast jag som har slarvat lite med exponering, fokus eller annat.

Med det sagt har jag också lärt mig en hel del om filming och redigering, erfarenheter som säkert kommer vara till nytta i framtiden.

Överlag är jag väldigt nöjd med projektet och hoppas det har något av sin avsedda effekt.