Första intrycken iPhone X

Att packa upp en ny pryl är alltid speciellt. Lite mer speciellt när man packar upp iPhone X. Första intrycken är att det är en mycket vacker smartphone, skärmen är närmast magiskt fin, den är väldigt snabb och Face ID fungerar mycket bra.

Det är ganska otroligt att Apple har lyckats klämma in en större skärm i en mindre enhet än 8 Plus. Skärmen är fantastisk, otroligt skarp, fina färger.

Med glas på fram- och baksida är iPhone X naturligt lite hal. Den är knepig att hålla i utan något skal och riskerar nog att tappas rätt lätt. Jag har satt min X i Apples Folio-skal och ett bra skärmskydd åker på snart så jag hoppas det håller den i bra skick.

Face ID var lätt att ställa in och fungerar väldigt bra. Titta på telefonen och den låser upp. Efter ett tag tänker man inte på det, det bara sker.

Den är snabb. Allt bara händer. Min iPhone 7 var inte direkt slö men här är det ingen väntan.

Kamerorna får jag nog återkomma till men efter några bilder är de bättre än på iPhone 7 i alla fall vilket förstås är att förutsätta. 240 bilder per sekund är inte bara kul att leka med men kommer bli användbart för effekt i videor, tror jag.

Trådlös laddning kan jag inte prova än för jag har ingen laddplatta. Så småningom köper jag plattor för hemma och jobbet.