Tittar på The Newsroom… igen

Det kanske hör ihop med att jag är liberal. Två av mina favoritprogram på tv någonsin är The west wing och The Newsroom. Kanske hör det ihop med att de båda är skrivna av Aaron Sorkin, kanske det bara är en tillfällighet.

Idag började jag titta på Newsroom igen. För vilken gång i ordningen vet jag inte men fjärde eller femte skulle jag gissa.
I en scen i första avsnittet diskuterar producenten MacKenzie McHale med programledaren Will McAvoy. Will börjar med en fråga:

”- What does winning look like to you?

– Reclaiming the fourth estate. Reclaiming journalism as an honorable profession. A nightly newscast that informs a debate worthy of a great nation. Civility, respect, and a return to what’s important; the death of bitchiness; the death of gossip and voyeurism; speaking truth to stupid. No demographic sweet spot; a place where we all come together.”

Då jag hör det klappar mitt hjärta lite extra. Och The Newsroom är fullt av sådant.