Kyrkofullmäktige med trevliga nyheter

Ja, trevliga nyheter för min egen del i alla fall. Kvällens kyrkofullmäktige hanterade i stort bara valärenden så som vem som ska sitta i kyrkorådet, olika utskott och församlingsråd.

Det trevliga i nyheterna var att jag röstades in som ordinarie i kyrkogårdsutskottet samt i domkyrkoförsamlingens församlingsråd (långt namn).

Exakt vad man gör i dessa positioner får jag återkomma till men som namnet avslöjar så hanterar kyrkogårdsutskottet kyrkogårdsfrågor. En viktig sak som vi kommer ha att hantera där är renovering och utbyggnad av Hovdestalunds kyrkogård.

Ett församlingsråd bestämmer lite förenklat uttryckt över församlingens gudstjänstliv. Det får jag också återkomma till. Och det är klart att det är lite speciellt att få komma med i domkyrkoförsamlingens församlingsråd. Domkyrkan innehar en speciell plats i vårt pastorat och vår kommun så att få vara med och bestämma lite över den känns stort.

Så summa summarum, några spännande uppdrag för mig som jag kommer ta mig an med nyfikenhet, tro och engagemang.

Stay tuned, som man säger.