Den mobila foto- och videostudion uppdaterad

För en tid sedan skrev jag om mina försök att skapa en portabel foto- och videostudio inför valet nästa år. Intentionen var och är att jag ska kunna ha allt jag behöver i min ryggsäck. Det jag skrev om då gäller i stort fortfarande med några ändringar.

Så här ser uppställningen ut just nu:

  • iPhone X. Riktigt bra kvalitet på foton såväl som video. 4k video med Filmic Pro. Porträttläget simulerar kort skärpedjup på ett väldigt bra sätt.
  • iPad Pro 12,9-tum. Den blir alltmer mitt huvudsakliga redskap. Och med 4G så är jag uppkopplad var som helst.
  • Macbook Air 13-tum. Jag skulle vilja fasa ut Macen och det kommer gå men tar lite tid. Det jag behöver den till fortfarande är framförallt lite mer avancerad grafik (i Photoshop) och videoredigering, framförallt då jag textar video (i Premiere Pro).
  • Boya BY-WM4 trådlös mikrofon. Bra ljudkvalitet, bara två batterier (som räcker länge), och enkelt att koppla till iPhone.
  • Audio Technica ATR3350 mikrofon. Trådad men bra ljudkvalitet. Mest backup till Boya.
  • Røde Videomicro. För specifika situationer när en shotgunmikrofon passar bäst.
  • Gorillapod. Istället för att släpa runt på ett riktigt stativ tar jag med mig detta. Det går att ställa på saker men även lindra runt en stolpe till exempel.
  • DJI Osmo Mobile. Kan i vissa lägen ersätta ett riktigt stativ men framförallt använder jag det i situationer där jag rör mig och där att ställa upp ett stativ skulle vara för långsamt eller på annat sätt olämpligt.
  • Allt detta ska naturligtvis laddas och allt utom Macen kan laddas med ett externt 20 000mAh batteri.

Detta utvärderas förstås löpande så hälsa på igen för att se hur det går.