Utbildning på stiftsgården i Rättvik

Äntligen hemma efter en lång dag med framförallt en utbildning för nya förtroendevalda i Svenska kyrkan på stiftsgården i Rättvik.

Det är cirka 2,5 timmar med bil till Rättvik så 5 timmar körning, det tar på krafterna. Själva utbildingen var riktigt bra men lagom stora delar, god fika och mat (som alltid med kyrkan) och korta pauser.

Vi fick lära oss om kyrkoordningen, kyrkohandboken, kyrkans organisation och mycket, mycket mer. Många frågor och en hel del svar. Det är jättebra att kyrkan håller sådana här utbildningar speciellt för nyvalda. Förhoppningen är väl, gissar jag, att om vi förstår kyrkan bättre så gör vi ett bättre jobb som förtroendevalda.

Det kommer erbjudas fler utbildningar i vår och jag kommer förstås gå på de jag kan. Jag har snabbt upptäckt hur stor och delvis komplicerad Svenska kyrkan är och jag vill lära mig så mycket jag kan.

IMG_0092

IMG_0087

IMG_0084