Värmestugan öppnar på Stadsmissionen på söndagar

Jag läser i VLT att en grupp frivilliga i samarbete med Stadsmissionen har bildat föreningen Värmestugan och kommer ha öppet för hemlösa och andra behövande på söndagar 9-12.30. Jättebra tycker jag, både att det från början är en förening och att det öppnas alternativ på söndag förmiddagar också.

Det är ingen hemlighet att jag hoppade av soppköket för några år sedan, det har jag skrivit om tidigare. Ett av skälen var att det var så oorganiserat, inga framtidsplaner verkade göras och det hela kunde blivit mycket mer än det var. Pengar donerades eller kom på andra sätt in till soppköket men vad de pengarna gick till redovisades aldrig. Det hela kändes löst och slappt.

De då ledande personerna i soppköket, Robert Smith och Björn Carlsson, ville inte ha en förening, det fanns det inget värde i, tyckte det. Jag hade lagt mycket tid och energi på just den frågan, bland annat tagit fram förslag på stadgar med stöd från bland andra Coompanion. Själv tyckte jag mig uppfatta att många andra som då var engagerade i soppköket delade min uppfattning men med nej från Robert och Björn så gick det inte att fortsätta.

Jag tyckte annorlunda dåoch gör det fortfarande så tummen upp till Hanna Gustafsson och de andra som nu startat och driver Värmestugan.

Och att samarbeta med Stadsmissionen är helt rätt. Lokalerna finns, kontakterna finns, gästerna känner till stället osv.