Om anonyma troll

Speciellt Twitter är fullt av anonyma konton och troll, det är inget nytt. Men i det rådande tuffa samtalsklimatet på nätet och framförallt i sociala medier tar de en energi och tid som går utöver den påverkan de har. Alltså, vi som står för de vi är på sociala medier har inget att vinna på att bemöta dessa konton. Det borde jag insett tidigare men från idag så kommer jag aktivt blockera anonyma konton på Twitter.

Jag skulle kunna sammanfatta det som life’s too short. Och det är det. När Centerpartiet och Annie Lööf bemöts med hat, medvetet felaktig information och fake news så försöker jag möta upp när jag har tid.

Det kommer jag fortsätta med men är du ett äggkonto eller ett uppenbart trollkonto kommer jag blockera dig. Är du ett anonymt konto kommer jag antagligen också blockera dig. Är du inte stark nog att stå för vem du är och de åsikter du har, har jag ingen tid och energi att lägga på att diskutera med dig.

Jag står för vem jag är, här på bloggen, på Twitter och på andra sociala medier. Du kan tycka annorlunda än jag gör men jag är åtminstone offentlig med vem jag är och vad jag tycker.