Om att vara förtroendevald i Svenska kyrkan

Att bli förtroendevald i Svenska kyrkan kan nog jämföras med att bli vald som politiker för första gången. Det finns massor att lära sig, många oskrivna regler som förklaras med så har vi alltid gjort. Det är inte lätt att komma in som ny även om såväl kyrkan som de andra förtroendevalda är välkomnande och hjälpsamma.

För att kunna göra ett så bra jobb som möjligt tänker jag försöka gå på så många av de utbildningar som erbjuds som möjligt. Utbildningarna finns att läsa om och ansöka till på kyrkans webb så det är ganska lätt att hålla koll på dem. De viktigaste får vi förstås också information om på andra vägar.

Jag förstärker det också med några böcker jag precis fått hem. Det är kyrkans eget förlag Verbum som ger ut dem och jag ser fram emot att läsa dem och förhoppningsvis lära mig mer om vad det innebär att vara förtroendevald i Svenska kyrkan och hur kyrkan fungerar.

Böckerna är: För troende vald, Uppdrag förtroendevald och Uppdrag förtroendevald insidan.

Jag återkommer säkert när jag har läst igenom böckerna.