Hur jag bloggar

Jag fick frågan häromdagen hur jag bloggar och jag svarade ungefär så här.

De allra flesta inlägg skriver jag långt i förväg. De baseras på saker jag vet ska ske eftersom jag har ett möte i kalendern eller jag har beställt något. Det är faktiskt ganska sällan som jag skriver ett inlägg helt reaktivt, alltså utan att ha skrivit något i förväg.

Sen när t.ex. en aktivitet har faktiskt hänt så filar jag på inlägget, lägger in foton om jag har några och publicerar.

Just nu finns det nästan 500 publicerade inlägg och lite över 40 utkast. Oftast har jag inte så många utkast men jag ha heller aldrig tomt på utkast.

Jag skriver för det mesta sent på kvällen när jag ligger i sängen. Då blir det pekfingervals på iPaden. Men det händer också att jag skriver på min Mac. Oftast skriver jag i webbläsare men jag använder också WordPress-apparna för Mac och iOS.

Men hur du bloggar och med vad spelar liten roll. Det viktiga är förstås innehållet. Jag påstår inte på något sätta att min blogg är speciellt bra. Helt ärligt skriver jag nog här mer för mig än någon annan.

PS. Många bilder tar jag från Unsplash.