Besöker så många kyrkor vi kan

När jag var färsk kandidat i kyrkovalet i våras bestämde jag mig för att besöka alla kyrkor i Västerås före valdagen. Riktigt så långt nådde jag inte men vi gick på gudstjänst i runt hälften av våra kyrkor. Och vi har fortsatt. Idag var vi i Viksängskyrkan på gudstjänst.

Inför varje söndag kollar jag på Svenska kyrkans webbplats för att se i vilka kyrkor det erbjuds gudstjänst just den dagen. Sen väljer vi i första hand en kyrka vi inte varit till ännu. Det börjar bli svårare att hitta tillfällen i de kyrkor vi inte besökt än men förhoppningsvis ska jag en dag kunna säga att jag har besökt alla.

Det är intressant att se hur det skiljer sig mellan kyrkor i hur de firar gudstjänst. Och skillnader ska finnas, tycker jag.

En sak som dock varit irriterande är när man inte håller sig till det utdelade programmet. När enligt programmet en psalm ska sjungas och istället något annat hände blir man som besökare förvirrad, speciellt som ny besökare.

Det slår mig också hur fina och olika våra kyrkor är. Från mer moderna kyrkor inne i staden till äldre lndsbygdskyrkor. Vi kan onekligen vara stolta över våra kyrkor.