Jag har beställt en iPhone X

Min huvudsakliga telefon nu är en iPhone 7. Den använder jag för mitt jobbnummer även om arbetsgivaren inte står för telefonen men det är en annan historia. Igår beställde jag en iPhone X och ser fram emot den med spänd förväntan.

Jag är onekligen en ganska lojal applekund. Jag har haft en rad iPhones från den allra första, 3G, 3GS, 4, 4S, 6, 6 Plus och nu 7. Femman hoppade jag helt över. Dock är den telefon som jobbet har gett mig en 5S.

Det jag ser fram emot mest i iPhone X är kameran. Den ska vara något bättre än i 8 Plus som väl är det närmaste alternativet för min del. Jag hoppas den kan bli min huvudsakliga kamera för både bilder och video i valrörelsen. Om kameran är så bra som jag hoppas och porträttläget fungerar så bra som jag tror så säljer jag min DxO One.

Sen är det förstås mycket annat jag ser fram emot också. Klart man måste prova animojis, Face ID osv.

Jag köpte förresten redan ett fodral till den kommande iPhonen, Apples Leather Folio till iPhone X. Den är ju glas på både fram- och baksida och så dyr att den förtjänar ett bra skydd. Sen kommer jag sätta på ett bra skärmskydd också så fort jag kan.

2017-11-14 12.07.08

Den är förstås väldigt dyr, iPhone X. Den billigaste versionen kostar runt 11 500 kr. Det är mycket pengar hur man än vänder på det och speciellt för en telefon.

Men Apples produkter har aldrig varit billiga om man bara tittar på prislappen. Dock är de nästan alltid av bra kvalitet, både hård- och mjukvarumässigt.

Det görs mycket bra på androidsidan, ingen tvekan om det, och jag har använt många androidtelefoner genom åren men kommer alltid tillbaka till Apple. Och nu har jag använt Apple så länge att investeringen i t.ex. appar för Mac och iPhone är så stor att det blir svårare och svårare att byta bara p.g.a. det.

Hur som helst, nu ser jag fram emot att få min nya iPhone. Än har jag inte fått något leveransbesked men jag håller tummarna.