Träff med Centerpartiets grupp i kyrkofullmäktige

Utgående och nyvalda förtroendevalda för Centerpartiet i Svenska kyrkan träffades ikväll för ett möte om den kommande perioden, för att fira valresultatet och för att avtacka de som nu inte fortsätter av olika anledningar.

Många av de som denna mandatperiod är förtroendevalda i kyrkan kommer fortsätta. Det är bra för kontinuiteten. Men vi är också några helt nya och jag hoppas att jag och de andra kan föra in nya idéer.

Ikväll pratade vi om hur vi ska samarbeta med andra nomineringsgrupper den kommande perioden samt vilka av oss ska få vilka av de uppdrag som vi kan få beroende på hur våra samarbeten ser ut. Det finns platser i kyrkoråd och utskott att fördela. Där skulle det förstås vara kul att vara med någonstans.

Jag är förstås också nyfiken på att få veta om jag kommer med i domkyrkoförsamlingens församlingsråd men det bestämmer kyrkofullmäktige senare i december om jag förstår det rätt.

Sen åt vi en trevlig middag ihop. Det är en ganska liten grupp och det var trevligt att träffas.

Imorgon ses vi igen för då är det sammanträde för både det utgående kyrkofullmäktige och det inkommande.