Apple AirPods

AirPods är Apples trådlösa hörlurar. De ser lite lustiga ut när de sticker ut från öronen men de är faktiskt riktigt bra.

Du har säkert sett dem men de ser ut som Apples tidigare hörlurar men som att sladden är avklippt. De parkopplas superlätt med iPhone och laddas genom att stoppas tillbaka i det lilla etuiet som följer med. Där förvaras de också lämpligast mellan användning.

Men Apples tanke är nog att de ska sitta i mest hela tiden, för att lyssna på musik med och för telefonsamtal. Ljudkvaliteten tycker jag är bra för att vara trådlösa lurar. Röstkvaliteten vid samtal verkar också vara bra för ingen har klagat på den hittills i alla fall.

Jag var nog lite orolig att de skulle lätt trilla ur öronen men det behövde jag inte vara. De sitter säkert även om man går eller joggar i alla fall. De är lätta nog att man glömmer att de sitter i öronen och det är väl ett gott betyg.

På kvällen förvaras de i etuiet som kan laddas trådlöst på samma platta som en iPhone X t.ex. Nu har jag ingen iPhone X (än) eller laddningsplatta så det blir till att plugga in med kabel än så länge. Ladda AirPods på natten så kan de användas mest hela dagen utan laddning.

Tekniken minskar i storlek hela tiden och säkert kommer nästa generation AirPods vara än mindre. Men jag tycker nog storleken är acceptabel. Att stoppa ner podsen i etuiet när man inte använder dem blir snabbt en vana. Det minskar också risken för att man tappar bort dem.