Träff med stiftsfullmäktige

Idag åkte jag till Rättvik i Dalarna för att träffa mina partivänner som denna mandatperiod sitter i stiftsfullmäktige. Vissa kommer sitta kvar men andra säger vi nu tack och adjö till.

Det är förstås en naturlig del av förtroendeuppdrag att man någon gång lämnar sitt uppdrag och kanske inte alltid gör det frivilligt.

För Centerpartiet t.ex. lämnar nu Lennart Kjellin stiftsfullmäktige för han ställde inte upp i valet. Efter lång och trogen tjänst (30 år tror jag) vill han nu ha tid till annat. Det finns förstås andra som också varit med länge men som nu inte får fortsätta trots att de kanske vill.

Så idag var vi nya inbjudna till Rättvik för att träffa de utgående i stiftsfullmäktige och hade en chans att prata hur vi arbetar framöver också. Stiftsfullmäktige sammanträder söndag kväll och måndag. Vi nya var inbjudna till eftermiddagens gruppöverläggningar.

Där diskuterades bland annat kommande mandatperiod. Samarbeten med andra nomineringsgrupper och viktiga frågor vi ska driva. Jag får säkert anledning att komma tillbaka till det.

Uppdrag fördelades också idag, i alla fall vår grupps förslag till vem som får vilket uppdrag. Formellt ska det beslutas på kommande sammanträde så jag återkommer till det också. Det jag kan berätta är att jag fick det hedrande uppdraget att bli sekreterare i vår stiftsfullmäktigegrupp. Det tycker jag ska bli kul. I den rollen får jag jobba nära Karin Perers som fortsätter som gruppens sammankallande.

Stiftsgården i Rättvik ligger väldigt vackert vid Siljan. Jag har inte varit där på kanske 30 år och kommer inte ihåg mycket. Men jag får väl anledning att komma tillbaka och hoppas då att få tillfälle att titta runt lite mer på omgivningen.

2017-11-12 12.42.022017-11-12 15.06.27