Twitter gräver sin egen grav

Jag registrerade mig på Twitter i mars 2007, över 10 år sedan. Nu har Twitter ökat längden på meddelanden till 280 tecken för alla användare från att tidigare varit ett experiment för ett fåtal. Twitter var känt för att tillåta maximalt 140 tecken, något som gjorde det sociala nätverket annorlunda jämfört med t.ex. Facebook.

Twitter har haft det tufft ganska länge nu. Antalet användare ökar inte så snabbt som man vill, ekonomin ser dyster ut. Så det var tydligt att något måste göras. Men att bli mer som Facebook när Facebook redan finns är väl knappast lösningen.

Jag har inte den magiska lösningen men jag är helt övertygad att dubbla antalet tecken är helt fel väg. Om något borde Twitter bli mindre som Facebook och titta på vad som gjort det så framgångsrikt som det ändå varit: korthet, snabbhet, direkthet.