Vad händer i kyrkan då?

Jag fick frågan häromdagen, vad händer i kyrkan nu då? Visserligen berättade jag lite om det för ett tag sedan men lite mer kan jag lägga till.

Nomineringsgrupperna i Västerås pratar med varandra bakom kulisserna för att se vilka som kan få ihop en stabil majoritet, ungefär som man gör i riksdagen och kommuner efter ett val. Hur det går kan jag inte säga något om men jag är heller ej direkt med i den processen.

I den processen ska också vilka platser nomineringsgrupperna får i kyrkorådet, kyrkorådets arbetsutskott, fastighetsutskott och kyrkogårdsutskott utses. Därefter får varje nomineringsgrupp utse vilka representanter de vill ha på varje plats.

Lokalt tänkte vi ha en träff för alla sittande och nya inom kort för att fira valframgången och tacka de som lämnar ina uppdrag. Hoppas vi kan hitta ett datum som passar så många som möjligt.

Vad gäller stiftet så har vi nya kallats till möte med nuvarande stiftsgruppen för Centerpartiet. Det blir i Rättvik 12/11 i samband med stiftsfullmäktiges sammanträde. Jag fick frågan om jag ville vara kandidat till sekreterarposten i C-gruppen och det tackade jag ja till. Sen får vi se om det blir så men bara att få frågan är smickrande.

Jag är nominerad till domkyrkoförsamlingens församlingsråd. Vilka som utses av nya kyrkofullmäktige blir klart senare i år och man börjar tjänstgöra nästa år. Det skulle vara jättespännande att få vara med och styra lite över vår domkyrkas verksamhet, den är så fin och viktig, inte bara för oss i Svenska kyrkan. Men konkurrensen är hård, lite över 20 nomineringar räknade jag till på nomineringsmötet som slåss om 10 ordinarie platser och fem ersättarplatser.

Som jag också nämnt så blir det utbildning för oss nya i Rättvik 9/12. Jag var där en hel del underkonfirmationen och de år jag var konfirmandassistent men inte sedan dess. Det ska bli ett kärt återseende tror jag.