På kurs med C: Kommunikation 2

Jag sitter på bussen från Arlanda till Västerås efter att ha gått kursen Kommunikation 2 nu i helgen. Det var helt klart en av de bättre kurser jag har gått.

En del av kursen handlade om mediaträning. Vi fick öva på att intervjua varandra och titta på inspelningar av våra intervjuer. Svårt att titta på sig själv så där men oerhört nyttigt. Vi fick förberedda frågor och intervjuade en av de andra som inte hade sett frågorna i förväg utan bara en kort beskrivning av det budskap de vill framföra.

Vi pratade om hur vi bygger ett bra förhållande till media och tips för sånt som pressmeddelanden. Krishantering lärde vi oss också mer om och arbetade igenom ett scenario för vad som skulle kunna hända lokalt.

Innehållsmässigt var det bra och jag tycker nog att jag lärt mig en hel del. Men naturligtvis handlar sånt här minst lika mycket om att träffa andra centerpartister från runt om i landet, lära känna dem och utbyta erfarenheter.

Fotnot: eftersom kursen handlade om kommunikation så kan man undra vad det då säger att bilden till det här inlägget är en tom bagagevagn mot en betongpelare. Klura på den du!