WordPress-appen

WordPress är plattformen som jag använder för den här webbplatsen. För att göra inlägg och om webben kan man logga in på webben. Men de flesta inlägg skapar jag i den gratisapp som WordPress erbjuder.

Jag har använt WordPress sedan åtminstone 2001, kanske längre. Det var i början ett bloggverktyg men har växt till så mycket mer.

Automattic, företaget bakom WordPress, erbjuder tjänsten WordPress.com med vilken du kan få en gratis webbplats på deras servrar. Grundversionen är gratis men du kan betala för en rad extratjänster.

WordPress finns också att ladda ned gratis från WordPress.org. Det är versionen med öppen källkod som körs på många webbhotell. Det är så jag gör med den här webbplatsen.

Appen WordPress är ganska enkel i funktionalitet och användning. Kanske för att jag är så van med WordPress via webben är appen bitvis lite krånglig, Men överlag är den bra och speciellt om du skriver mycket text så är det att föredra framför webben.