Live video från stämman

Idag fortsatte partistämman i Malmö. Nästan all min tid gick åt till att sköta om vår station för live video, eller tv-studio som vi kallar det.

Det är helt enkelt en webbkamera på stativ och mikrofon kopplade till en Mac. Ecamm Live är programvaran och vi sänder på Facebook. Kollegor från Örebro har tagit med sig bakgrund och led-ljus. Här är ett exempel från idag.

Den tekniska kvaliteten är jag nöjd med. Bra bild och bra ljud. Vi hade valt ett ställe för tv-studion som vi tyckte låg lite avsides så det kunde vara tyst där. Och tyst var det men det låg lite knepigt till så vi hade problem med att ge instruktioner till våra gäster. Solljus visade sig också vara ett problem så vi tvingades använda en bakgrund för att blockera ljus istället för som bakgrund.

Men överlag är jag nöjd. Vi har lärt oss mycket och jag har redan många idéer för vad vi gör nästa gång, kanske vid våra kommundagar nästa år.