Första intrycket av DJI Osmo Mobile

Nu har jag fått hem mitt DJI Osmo Mobile stabiliseringshandtag. Vet inte riktigt vad man ska kalla det men det är ett handtag och det används för att stabilisera video. Här är några tidiga intryck och tankar.

Här är ett enkelt test med iPhone 7, filmad i 4K med Filmic Pro (100 Mbit/s). Exponeringen fladdrar lite. Det är mitt fel för jag låste inte den i appen.

Det verkar välbyggt, väl sammansatt, känns bra att hålla i. Det är större än jag hade trott men inte så stort att det skulle vara otympligt.

Man parar handtaget med telefonen via Bluetooth, i mitt fall en iPhone 7. Sen finns en sorts joystick på handtaget och några knappar. En knapp för att börja och avsluta inspelning och en knapp för att ta kort.

DJI har en egen app för att koppla samman telefon och hantaget. Den kan också användas för att filma med. Det finns en kul funktion där man kan markera något i bilden, t.ex. ett ansikte och därefter följer Osmo med det ansiktet. Mer kul än riktigt användbart kanske. Man kan också använda Osmo för panorama och time lapse.

Snäppet bättre är dock appen Filmic Pro som har stöd för Osmo Mobile. Filmic är bättre som videoapp även utan Osmo mycket för att den stödjer manuella inställningar av nästan allt. Men med Osmo blir appen än mer användbar.

Batteritiden är enligt DJI 4,5 timmar. Jag vet inte ännu om det stämmer men vad jag kan läsa till mig i tester på nätet verkar det stämma ganska bra.

Jag provar vidare och återkommer.