Vem ska styra kyrkan i Västerås?

Valet var för en vecka sedan och vi väntar på personkryss och slutligt valresultat. Men vem ska styra kyrkan i Västerås den kommande mandatperioden? Både Socialdemokraterna och Posk aspirerar på ledartröjan.

Både Socialdemokraterna (-1) och Posk (-2) står preliminärt på 13 mandat var. Enligt VLT så är Posk nära ett till mandat och skulle då bli största nomineringsgruppen.

Vi i Centerpartiet får fem mandat (+1), Borgerligt alternativ fem (-1), SD fem (+5) mandat och de övriga tillsammans fem mandat. Totalt är väl det 43 mandat att fördela så en majoritet måste få till 22 mandat.

Vi får väl se hur det går. Jag antar att efter det slutliga resultatet är offentliggjort så kommer de två stora grupperna bjuda in andra grupper till samtal om vilken konstellation skulle kunna styra och vilka frågor man i så fall ska enas om att driva.

Hur det än går så blir det här spännande och ja, vi i C vill förstås vara med och styra.