Framåt för Centerpartiet i kyrkovalet

Jag skrev inget om det igår för jag var uppe till klockan ett för att följa valet och lägga upp det på webben för partiet. Ännu är alla resultat preliminära men det har gått bra för Centerpartiet i kyrkovalet.

På lokal nivå ökar vi ett mandat i kyrkofullmäktige i Västerås, från fyra till fem mandat.

På regional nivå ökar vi med ett mandat i stiftsfullmäktige i Västerås stift (för domprosteriet), från ett till två mandat. I hela stiftet står vi oförändrat vid 15 mandat.

Och på nationell nivå ökar vi från 30 till 35 mandat i kyrkomötet.

Nu får vi vänta på slutgiltiga resultat och, speciellt intressant, personkryssen. Först då vet jag om jag blivit vald till något men chansen är god att jag blir vald till båda listorna.

På stiftslistan är jag etta så två personer måste kryssa sig förbi mig för att jag inte skulle komma in. På kyrkofullmäktigelistan är jag fyra, så där är det mer tveksamt om jag kommer in. Men jag har kört ganska hårt på att rösta på mig så jag hoppas på det bästa.

Jag säger grattis till alla kandidater som nu kommer ta plats i dessa församlingar och tack för allas hårda arbete under lång tid. Har jag bidragit på något sätt är jag tacksam för det.